Yamas & Niyamas – Satya, vecka 3

Untitled design-2

”This week pay attention and go slow enough that you ‘do it right the first time.’ Make this a week where you don’t have to backtrack to apologise or correct mistakes and where you don’t run from any hard tasks that present themselves. Face each moment head on with clarity and courage.” 

Det känns helt klart som att denna vecka kommer att handla om att, som älskade kloka Mia Skäringer säger, Skalla Dagen.

bildkällor här

Yamas & Niyamas – Satya, vecka 2 (uppdatering)

Untitled design

Veckans uppgift kan ni läsa om här.

Jag pratar med mina vänner och upplever det är mycket ilska i omlopp. Underbar, röd, bubblande. De flesta av mina vänner, och jag själv, är så kallade duktiga flickor. Snälla, mjuka, gör rätt. Sitter still i båten.

Men nu är det något som har hänt. Som att ett gemensamt ljus gått upp. Nu fan räcker det! Jag är så stolt över mig själv och mina duktiga flickor. Att vi på olika håll genomgår samma process.

Uppgiften den här veckan var att uttrycka sig själv. Och det har jag gjort; jag har ställt mig upp i båten, sagt ifrån fast kinderna hettat och tårarna stigit. Jag har stormat ut ur rum. Ringt samtal och pratat med självsäker röst. Jag har talat ärligt med mig själv, sovit mitt på dagen. Lyssnat på kroppen. Sagt nej, sagt ja. Krävt mitt utrymme. Inte hållit in magen.

Ännu känns det inte bekvämt, men det känns bättre än hur det var innan.

bildkällor här

Gamla kläder

Untitled design-3

Det känns som om själen har växtvärk. Gamla sanningar spricker i sömmarna, urtvättade solkiga regler jag levt efter, de känns som illasittande byxor. Varje morgon skriver jag en sida i dagboken, samtalar med mig själv om hur livet är och vart jag vill. Vad skulle jag göra utan denna start på dagen? Jag ritar i mina egna konturer, skarpare framträder jag för varje dag.

page divider

Pratar med Ida på Snapchat. Det är så terapeutiskt att få ta fula selfies och skriva utan filter. Hon bekräftar mig och får mig att känna mig värdefull. Hon är min Power-tjej.

page divider

En dag tänker jag Idag ska jag ha jeans. Jag vet inte varför detta är en så stor grej för mig. Men jag har jeans på mig fast det är så varmt och det känns som en helt rimlig klädsel. Det känns som att jag levlat på något sätt.

page divider

Christin har bokat sina flygbiljetter och jag dansar runt i lägenheten. Vi ska få sitta på en strand tillsammans och dricka G&T tills vi blir fnittriga. Hon kommer att vara här på min födelsedag. Tänk att jag har så fina vänner.

Yamas & Niyamas – Satya, vecka 2

untitled-design.png

“Spend this entire week in self-expression. Make movement towards the external world with your internal hopes and dreams. Act on life-giving opportunities, despite the consequences. Observe what happens in you. Observe how others react.”

Det händer så mycket som är kul just nu. Jag tror Santo Domingo verkligen kan vara möjligheternas plats om en lägger den sidan till. Och om en har kontakter. Som jag jag tror jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag startat ett litet kreativt kollektiv tillsammans med två tjejer jag lärt känna här. Det var liksom bara att fråga. Ska vi hitta på något?

Min pessimistiska panikslagna läggning till trots tänker 
jag våga ta lite mer plats den här veckan.

bildkällor här