Min Bullet Journal

Det är redan vecka tre och jag har haft två veckor på mig att skapa något slags grundformat för min BuJo. Detta kan säkert komma att ändras. Jag tänker hålla sinnet öppet. Men alltså, så här ungefär lägger jag upp det just nu.

Ville bara skriva att jag kommer nämna tjänster och appar i detta inlägg, men jag är inte sponsrad på något sätt. Jag gillar bara att dela med mig av verktyg som fungerar för mig.

02a65285-fe89-4cbd-8585-1f2194873e54.jpg

Wilda inspirerade mig inte bara att sätta igång med en BuJo, hon har även inspirerat mig att börja varje vecka med en affirmation eller andra stärkande ord. Den här veckan i ThinkLadder (mer om det strax) arbetar jag med perfektionism, så den här lilla texten passade bra.

Sedan skriver jag ner några saker jag vill fokusera på de kommande veckan. Det kan både vara något konkret eller lite mer abstrakt, som ett nytt sätt att tänka eller ta sig an saker på. Det handlar om att sätta en intention och om och om igen komma tillbaka till den utgångspunkten.

Processed with VSCO with a5 preset

Sedan kommer själva veckoupplägget. Jag valde tidigt att inte skriva ut för mycket detaljer här, utan bara korta noteringar och fortsätta föra mer detaljerande planer i mitt älskade Evernote. Så, till exempel, om jag en tisdag ska sätta mig och rita kan jag gå till min illustrationsplan i Evernote för att se vad jag planerat att göra den dagen, och sedan bocka av i min BuJo när jag är klar.

Jag använder även dessa sidor som en kalender för att kunna planera min energi samt se till att jag gör sådant jag mår bra av varje dag, som att stretcha och skriva dagbok.

ThinkLadder står för en slags mindfulness och KBT-övning som en gör med genom en app med samma namn. Det är precis lagom för mig där jag är just nu; en liten dagboksövning och några minuters guidad meditation.

Jag har som mål att om tre månader kunna göra plankan i minst 1,5 minuter (Är det mycket? Vet ej!) för att hjälpa stärka min rygg och nacke som ständigt krånglar. Börjar därför nu med 30 sec tre gånger i veckan och ska långsamt trappa upp!

Så, lite såhär har jag lagt upp det. Är det någon annan som börjat med Bullet Journaling i år?

3 reaktioner till “Min Bullet Journal

  1. Så fint och snällt och inkännande! Jag läser boken av grundaren nu och blir så inspirerad att ta det till nästa nivå efter alla dessa år jag har hållit på. Men jag blir minst lika inspirerad av din start och så enkelt och tillåtande du gör det! Tack för den känslan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.