Välkommen 2019

1

På flygplatsen i Punta Cana bestämde jag mig för att ta ett uppehåll från sociala medier över jul och nyår. Det var mitt bästa beslut på länge. Och som ett tecken så hade jag även glömt min datorsladd hemma i Santo Domingo. Så det blev en ganska tekniklös övergång från 2018 till 2019.

Aurélien och jag var i Frankrike över helgerna. Det var så tyst. Och kallt. Det var underbart. På jul var vi hos Auréliens föräldrar i den lilla staden Pontarlier vid Jurabergens fot. Sedan bodde vi i en vecka i en väns lägenhet i Annecy där vi kunde åka skidor i isiga backar och promenera i solen längs med sjön. Titta på svanar och äta ost. Vi åkte även till Chamonix och hälsade på vänner där. Det var intensiva sociala dagar och till slut var jag tvungen att gråta en skvätt. Det handlar ju inte om att jag inte vill träffa folk. Särskilt inte om det är kära vänner vi sällan träffar. Men det högsensitiva systemet orkar som bekant inte med hur mycket som helst.

2

Nu är vi tillbaka i Santo Domingo. På grund av oreda som uppstått kring vår boendesituation blev hemkomsten lite utav en kraschlandning. Men jag känner mig stolt över hur jag snabbt kommit på benen igen, tack vare mina strategier. Skrubbsår på knäna, men uppe och igång. Nu tar vi en dag i sänder.

Tack vare frånvaro av dator och Instagram har jag haft mycket tid att tänka på vad jag vill med till exempel den här bloggen i år. Detta är vad jag kommit fram till ungefär:

  • Jag har bestämt mig för att börja använda en Bullet Journal, inspirerad av underbara Wilda. Tänker att det projektet kan vara roligt att dela med sig av här. Ser det också som en övning i handstil, något som är ett stort konstnärligt mål/projekt för mig i år.

 

  • Även om jag gillade Yamas & Niyamas-projektet kändes det lite för privat för att kunna fortsätta dela här. Jag månar om min integritet och även om det är viktigt att vara transparent och ärlig, måste en måna om sin kärna. Kommer därför att fortsätta det projektet i min dagbok istället.

 

  • Jag vill ge mer utrymme åt mitt skapande här på bloggen, och tankar kring det. Utan skam. Utan Inte ska väl jag. Ida och jag har pratat mycket det senaste om hur vi alltid pratar illa om oss själva inför andra, viftar bort sådant som är viktigt för oss, gömmer oss, ursäktar oss. Det känns inte så 2019. 2019 känns som ett år då en kan säga Titta vad jag gjort! med stolthet och kärlek.

 

  • Kommer fortsätta posta min månatliga 1SE-video, men vill även göra fler korta vardagsvideos. För att jag tycker det är kul.

 

Är det något annat ni skulle vilja se mer av eller läsa om här? Eller något samarbete ni skulle vilja göra? Jag tar gärna emot ideér!

Hoppas alla mår bra och att 2019’s första vecka varit snällt emot er.

3 reaktioner till “Välkommen 2019

  1. Kära Lossie ! Fick den här texten via Lena. Och vet inte hur jag når den i fortsättningen men det blir väl från och till 🙂 Jag är inte så där jätteofta på nätet heller mer i perioder. Heja dej som tog dej snabbt upp på fötterna och att ”utse” 2019 till året när man förhoppningsvis ska sluta bagatellisera och förminska sej själv inför andra.. Det tar jag med mej! Vad jag gärna skulle vilja se från dej är all din konst.. Tycker så mycket om ditt konstnärliga uttryck.. Finstämt,charmigt,djupsinnigt och samtidigt humoristiskt och ditt alldeles egna uttryck Jag blir berörd.. Kram från din flummis faster.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.