Glaslådor

Processed with VSCO with a4 preset

Vi går till comedoran för att köpa lunch. Det gör vi de flesta dagarna. Det är billigast så. Och snabbt och enkelt. Fastän kön ringlar sig lång ut på gatan kring lunchtid. Ris med bönor. Hackad vitkål till, gurka och tomat. Ibland har de avokadoskivor också. Annars kan en köpa mogen avokado för 25 pesos längre uppåt gatan på vägen hem. Vi tar med oss egna matlådor av glas. Miljön och så. I början tittade de konstigt på oss när vi sträckte fram våra lådor. Nu vet de precis vad vi vill äta, att vi inte vill ha kött och att det kostar 100 pesos.

Natasha och jag är nu vänner. Det är inget som uttalats eller så. Inte som att vi skrivit under ett kontrakt. Men ändå, det betyder mycket för mig. På fredagar har vi ingen franskalektion så vi träffas på Café Gato. Det är ett katt-café. Fast inte som i Japan. Det finns bara två katter. Natasha och jag pratar och inser att vi båda gråter ofta och oroar oss för saker och ting. Jag dricker iskaffe. Jag konsumerar så mycket is nuförtiden.

Varje söndag skriver jag ett schema för den kommande veckan. Systemet är fortfarande under utveckling men baseras på lång-och kortsiktiga målbilder. Jag tänkte först försöka med en bullet-journal igen, men vet att jag bara blir frustrerad om det inte ser ut som jag vill, eller om jag ändrar mig eller vill prova ett annat system. Så nu jobbar jag i Evernote istället. Då kan jag enkelt ändra, lägga till och ta bort allt eftersom. Det viktiga är att ha någonting att utgå ifrån. Veta vad nästa steg är. Varje söndag planerar jag vad jag ska rita under veckan, vad jag ska läsa, plugga och vilka hushållssysslor som behövs göras vilken dag. Detta gör mig lugn, får mig att känna mig fokuserad.

Ni, stackars satar som läser detta, planerar ni era veckor? Och hur i sådana fall?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.