Konturerna framträder igen

Processed with VSCO with a4 preset

Jag läser igenom några bloggar och känner mig lite mindre ensam i värden. En sådan som jag. Sådana som oss. Vi med hjärtat utanpå och alla tankarna. Antennerna på helspänn och vad ska det bli av oss, sjunger Laleh. Valen som lurar folk som emellanåt är ledsna. Jag sjunger med och gråter och det får mig att må bättre. Det finns ett vi och dit tillhör jag.

page divider

Jag har börjat på en kurs i franska. Två timmar om dagen på Alliance Francaise. Alliance Francaise. Vi är ett lagom stort gäng udda typer. Andra veckan börjar Natasha. Hon är arkitekt och alltid så fin i håret. Hon ler på ett sådant där sätt som strålar och jag vill bli hennes vän. Hon är Yoga-instrktör också, och vi pussas på kind när vi ses. Hon är nyinflyttad och frågar om vi ska dricka kaffe någon dag. Hon ler och strålar och jag får en klump i magen.

page divider

Det regnar varje dag. Störtregn. Då är det omöjligt att gå ut. Och så åskan. Lagom mysig och skrämmande när den mullrar precis ovanför huset.

Sakta skapas en vardag. Långsamt återframträder rutiner. Kuggar hakar i varann igen och maskineriet sätts i rörelse. Maskineriet som är jag. En sak i taget, säger jag till mig själv, en dag i sänder.

Börjar med citronvattnet. Färsk citronjuice i kallt vatten för att väcka kroppen om morgonen. Tar mig tid för mig. Tenderar att springa genom dagen med huvudet böjt, andan i halsen. Förlåt förlåt förlåt för att jag finns. Det är grundläget. När jag stannar upp i vardagligheterna: borsta håret, bädda sängen, lägga fram kläder, laga ordentlig mat utan att skynda. Göra färdigt en sak innan nästa punkt på listan. Då händer något. Jag tittar mig över axeln och ser, där finns inget monster som jagar mig. Jag behöver inte springa. Jag får finnas till, får ta plats. Får ta tid. Jag får andas.

Det är en otrolig känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.