Alltid ledsen i Paris

Till Paris tar jag bara lilla ryggsäcken. Ett ombyte, datorn och skissblocket. Det går på rutin. Underkläder och strumpor får jag handtvätta när jag duschar. Som när jag var ung och galen och on the road. Känner mig halvvaken. Halvvaken dricker jag kaffe på Landvetter flygplats. Helt plötsligt sitter jag i en vit skinnsoffa i en parisisk förort. Det är varmt och jag har tagit med mig pulverkaffe från Sverige för man vet aldrig. Halvvaken i en skinnsoffa i en parisisk förort med en kopp pulverkaffe. På kvällen äter vi indiskt och jag spelar GTA med Zach, sedan blåser vi upp en stor luftmadrass på vardagsrumsgolvet och jag somnar nästan direkt. Jag har en så fin fransk familj.

page divider

Med två pass i hand, ett är hans och ett är mitt, stiger jag genom porten till Dominikanska Republikens konsulat precis när det öppnar klockan tio morgonen därpå. Madame C vägrar stämpla in våra visum utan Auréliens närvaro. Men dem sade det var okej… försöker jag men Madame C står fast. Hon är en sådan som tittar vasst. Jag sväljer tårarna och sätter mig att vänta på att det ska bli morgon på andra sidan världen så att jag kan ringa Aurélien.

Dagarna går och vi kommer ingenvart. Det är ett diplomatiskt dödläge. Och jag är i limbo. Jag är ledsen och trött och i limbo. Jag rullar utför backen som en nedstämd snöboll i allt högre hastighet.

Vändpunkten kommer på fredagen. Inte så att vi får vara stämplar i passen, men jag bestämmer mig för att skärpa mig. Ska jag deppa kan jag ju lika gärna gå och titta på Notre Dame typ. Så det gör jag. Och jag köper en ny anteckningsbok. Kollar upp vart bästa kaffet finns. Det är en solig-kall septemberdag och jag går hela vägen till The Hood, som caféet heter. Jag tänker att det var länge sedan jag bara gick runt såhär. Jag tänker att jag tycker om det. 

2 reaktioner till “Alltid ledsen i Paris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.