Början av September

Processed with VSCO with a4 preset

Vincent är en kollega till Aurélien och han låter oss stanna hos honom tills vi har ordnat med eget boende. Vi besöker en lägenhet med högt i tak och mörka trämöbler. Den är billig, i andra hand. Det blir bra. Vi flyttar i början av nästa månad. Tillsvidare. Jag fortsätter öva mig i tillförsikt.

Det är regnperiod. Stormarna kommer plötsligt, blixtar, åska och tungt regn. Då kan en inte gå ut. Strömmen går ideligen. På min lilla lista skriver jag ljus och tändare. 

Jag hankar mig från på min icke-spanska. Pekar mycket, gestikulerar, nickar. Kan säga sådant som sin carne och si. Och så gracias såklart. Stoltheten när jag lyckas köpa lunch själv. Små segrar. Mycket ris och bönor, avokadon smakar sött och är alltid perfekt.

Vi utforskar vårt närområde. Zona Colonial. Här ska vi bo. Husen är gamla och färgglada. Jag blir löjligt glad när vi hittar jordnötssmör utan tillsatser i vår lokala supermarket. Jag har gått med i en pilatesgrupp. Det känns underbart att träna igen. Och att jag vågar vara bland folk.

Små segrar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.