På en ny plats

Vi har varit i Dominikanska Republiken i lite mer än en vecka. Och jag har varit dålig på att skriva dagbok. Därför trängs alla ord i mig nu, vill ut. De trängs i dörren. Skriker och skränar. Brottas, knuffas. Det är jobbigt och därför skjuter jag upp skrivandet ännu mer. Fast jag vet att det bara blir pannkaka av allting då. Jag prokrastinerar. Som det heter. Gör andra saker. Organiserar mina papper. Viker kläder.

Men orden fortsätter kalla på mig. Vill komma ut. Minnet är så kort. Jag glömmer av av jag vill säga och till slut är bilderna i huvudet för många. 

page divider

Jag läser en ny bok, The Yamas & Niyamas: Exploring Yoga’s Ethical Practice av Deborah Adele, och den är så bra så det gör ont i hjärtat. Den får mig att vilja göra saker. Skrida till handling. Som att skriva. Boken uppmanar mig direkt att skriva. 

Första kapitlet handlar om Ahimsa, icke-våld. Och om hur en gör våld på en själv och andra genom att oroa sig. Att oroa sig betyder att man inte har tilltro, inte litar på sin egen och andras förmåga. Det är att göra våld, på ett sätt. 

Om kvällarna kommer oron. Att jag inte ska klara av att hitta ett jobb och att om jag hittar ett jobb inte kommer klara av att sköta det. Jag oroar mig för mina relationer. Med mina vänner, min familj, med A. Med mig själv. Jag oroar mig för alla jag känner och bryr mig om. Jag oroar mig och därför gör jag våld på mig själv och på andra.

Jag vill öva mig i tilltro nu. På riktigt. Säger till mig själv varje morgon vi klarar detta också, precis som vi klarat allting annat. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.