Tankar från Köpenhamn

Koffein-skakig på Köpenhamns flygplats. På vägen hit är planet inte fullt. Ljuset i kabinen kallblått ovan molnen. Jag sitter med min vemodigaste pianomusik i hörlurarna och tar in ljuset, det kallblå. Tänker att det är sista gången på länge.

Sista gången på ett tag. Det är temat för dagarna på Västkusten. Jag äter svensk choklad och svenska chips och dricker svenskt kaffe. Svenskt rågbröd. Lyssnar på svensk radio. Promenerar på svensk asfalt. Svenska björkar, svenska rådjur spanar på oss från vägkanten om kvällen.

page divider

Vi åker till Göteborg. Det regnar och jag är på dåligt humör och har dåligt samvete. Vill att varje ögonblick ska räknas. Fina minnen att spara i en ask i hjärtat. Som Maja i Maja-böckerna. Hon som samlar på snäckskal och stenar och fjädrar. Hon som kan namn på saker och ting och som lever efter årstiderna. Vit-blont hår och stora glasögon. Grön basker.

Så tänker jag att jag vill samla minnen i asken i mitt hjärta.

Men istället är det stökigt. Jag är utspridd. Inuti och utanpå. I alla länder. Allt i väskor på olika platser. Jag försöker hålla ordning men det vill sig inte.

Nu önskar jag livet som snälla plockackord. Jag önskar mig tid, drömmer om tid. Ibland känns det som om det är allt jag duger till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.