Ord, mest Svenska men jag tror Rumi och Bashō får följa med också

untitled-design-31.png

Om några veckor flyttar jag och Aurélien till Karibien. Det går inte in. Inte när jag klafsar runt på myrar i de jämtländska skogarna och viftar bort mygg. Björnbjällran klirrande back på ryggsäcken. Inte när det doftar mossa och björkarna är så vackra. A filmar en hjord med renar när han är ute och springer. Då går Karibien inte in.

Någonting jag saknade i England var mina diktsamlingar. Man lever och lär. Därför har jag redan plockat ihop dem. Redo. Bashō är i Frankrike. Jag får plocka upp den när vi åker dit för att packa i mitten av Augusti. Det är dumt att packa med böcker men vad ska man göra. Läsplatta kommer aldrig på tal. Det funkar inte. Inte samma sak. Där står jag fast. Orubblig. Principsak.

Jag beställer ett samlingsverk med Pär Lagerkvist och några andra titlar från Adlibris. Jag startar en prenumeration på Storytel. Det är dyrt. Men nu lyssnar jag på Bodil Malmsten hela dagarna och det höjer min livskvalitet avsevärt.

3 reaktioner till “Ord, mest Svenska men jag tror Rumi och Bashō får följa med också

  1. Verkligen! Och jag tycker om hur jag vuxit tillsammans med henne. Jag har alltid älskat henne och hennes språk. Men ju äldre jag blir känner jag hur hon talar till mig på ett djupare plan, och jag ser fler lager av hennes författarskap. Om du förstår.

   Gillad av 1 person

   1. Ja jag känner igen det. Hon har många nivåer. Så tacksam att hon efterlämnade ”det här är hjärtat” så att jag kan läka sorgen efter henne med den. Fasiken vad jag saknar henne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.