Tar form

I Jämtland till slut. I den lilla byn vid sjön. Dem första dagarna har varit som ett töcken. Tröttheten som sitter så djupt, hur det spritter och spränger. Den emotionella berg-och dalbanan. Kompassnålen som inte finner norr, spinner bara runt och runt. Sover dåligt eller för tungt. Drömmer för mycket eller ingenting alls. Alla system är ur spel.

Givetvis vill jag ignorera kroppens signaler. Så som jag lärt mig så bra. Sätta igång massor av projekt. Bli en bättre människa, en bättre vän, bättre partner. Syster, dotter, brorsbarn, kusin, barnbarn.

Givetvis slutar det med att jag gråter av utmattning innan jag ens fått druckit morgonkaffe.

page divider

Nu gäller det att ta en sak i taget. Skala av. Tillbaka till utgångspunkten. Och där finner jag Yogan. Såklart.

Och jag låter Yogan ta plats igen. Bli navet i tillvaron. Nu får det ta sin tid. Inte längre stulna minuter inklämda i en alltför stressig vardag. Jag ställer upp statyetterna av gudinnan Tara, lägger mitt böneband på fönsterblecket och tänder ljuslyktan i ametist som jag fått av min faster en gång i tiden. Kroppen tacksam.

page divider

Svårast är Savasanna, den sista posen. Vilo-posen. Min Ayurvediska profil uppmuntras att ligga i Savasana i minst 20 minuter efter en Yoga-session. 20 minuter orörlig liggande på rygg. Bara vara. Där är jag inte än, inte på långa vägar.

Jag börjar med att sätta klockan på 5 minuter.

page divider

Igår tog jag en promenad. Kroppen sade att det var dags. Jag lyssnade på ett sommarprat och älskade livet och ljuset. När jag tar av mig hörlurarna är det bara tyst, sånär som på vinden och fåglarna.

Jag låter min värld sakta vecklas upp, utvidgas. Det får gärna vara äventyrligt, men bara lagom. Jag håller andan och viker av från grusvägen. Går genom högt gräs och ung skog och plötsligt har jag hittat en liten strand. Som en present ligger den där. Unga skator kraxar och bråkas i ett träd, men annars är det lugnt. Jag får vara här, jag får ta mig tid, tänker jag och tar av mig skorna. Varma fötter i svalt vatten.

bildkollage, källor här och här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.