Sitta på trappen

Untitled design-4

När jag sitter framåtböjd med huvudet mot knät, händerna kring foten, andas, tänker jag att det är ju så här det ska vara att leva. Det är mjuka kläder, mjuka kvällsluften in genom det öppna fönstret och så fåglarna. Alltid fåglarna. Mitt ankare i tillvaron, fågelsången.

Och jag tänker jag önskar mitt liv vore mjukare i konturerna, så som mina konturer börjar bli mjukare. Jag vill vara mjuk i en mjuk tillvaro.

Jag ser blåglaserade lerkoppar med rykande innehåll och P1 på förmiddagen, ostsmörgås på hembakat bröd, smulor på köksduken och tid att göra hårinpackningar, plocka kvistar och ängsblommor, sitta på en stubbe, sitta på trappen.

När jag skriver dem orden, sitta på trappen, kommer tårarna.

2 reaktioner till “Sitta på trappen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.