Fredag, Lördag, Söndag

Processed with VSCO with a4 preset

Fredag

Det är fredag och ögonen svider (och jag som aldrig har haft hösnuva!). Jag lyssnar på fågelsång och tänker på berg och skogsstigar. Tittar på min nya 40l ryggsäck med kärleksfull blick. Det kliar i kroppen. Det är tid att gå. Vara på språng igen.

Jag undrar om jag alltid kommer att vara sådan här. Att det alltid kommer till en punkt då jag måste lämna. Aldrig sitta still för länge, slå rot.

Lördag

Det står en vas med stora vita pioner på skrivbordet. Med kvistar av vita rosor från trädgården. Hela dagen har jag bara gjort sådant som känts rätt i stunden. Som att städa badrummet, rensa bland papper och rita. Tänk om man alltid kunde leva så, tänker jag. Utan en massa regler och protokoll med hur och när saker skall utföras. Och i vilken ordning. Idag har jag varit som en vanliga människa, tänker jag. Så skönt.

Söndag

Mardrömmig natt och det tar lite tid att komma igång. Gråmulen himmel och jag skriver mig en att-göra-lista. Det är ju lättast så. Andningen sitter lite för högt upp i halsen. Nacken spänner. Imorgon ska jag hämta ut nya mediciner.

Innan lunch springer jag i skogen. Solen har tittat fram och det silas ner på stigen framför mig. Det är så vackert att det känns vemodigt.

Imorgon tar en ny vecka vid. Hålla andan och hålla blicken stadigt fram. Mot målet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.